Belgisch renner nog op zoek naar contract: "Als je vroeger had bewezen wat je kon..."

Belgisch renner nog op zoek naar contract: "Als je vroeger had bewezen wat je kon..."

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Het nieuwe wielerseizoen komt er snel aan. Ben Hermans, 38 jaar ondertussen, heeft nog geen nieuw contract beet voor volgend jaar.

De geschiedenis herhaalt zich voor Ben Hermans. Eind vorig jaar zat hij zonder ploeg, een situatie die zich nu ook opnieuw voordoet. De tijd begint ondertussen wel te dringen.

“Uiteindelijk kreeg ik toen pas half november het bericht dat ik bij Cofidis kon tekenen. Nu ben ik veel rustiger dan toen”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Als er niets uit de bus komt, dan wordt het wellicht het pensioen als profrenner. “Ik hoop dat mijn manager (makelaar Dries Smets, red.) nog iets kan vinden. Is het niet zo, dan zal ik het ook moeten aanvaarden.”

Op zijn 38ste wil Hermans nog een heel specifieke rol spelen. “Kopman zijn, dat punt ben ik voorbij. Winnen is niet meer mijn ambitie. Maar ik wil graag nog koersen in een dienende rol.”

Met een heel specifieke opdracht, zo geeft Hermans nog mee. “Niet om een kopman honderdvijftig kilometer uit de wind te zetten. Dat is niet voor mij. Ik kan wel een goeie helper zijn bergop.”

Dat profiel lijken de meeste ploegen echter niet te zoeken. Ze werven liever jonge talenten aan dan een wegkapitein. “Als je vroeger had bewezen wat je kon, wilden ploegen je altijd houden. Precies om de jongere renners te sturen. Nu gaan de teammanagers ervan uit dat ze alles al uit zichzelf weten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties