Wordt Philippe Gilbert geen bondscoach? Ex-wereldkampioen heeft nieuwe uitdaging te pakken

Wordt Philippe Gilbert geen bondscoach? Ex-wereldkampioen heeft nieuwe uitdaging te pakken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Philippe Gilbert sprak stevig zijn ambities uit om Belgisch bondscoach te worden? De ex-renner heeft nu echter wel andere een nieuwe uitdaging te pakken.

Over een opvolger van Sven Vanthourenhout als bondscoach van de Belgische wielerploeg is nog altijd geen duidelijkheid. Ex-renner Philippe Gilbert solliciteerde wel openlijk voor de vacante job begin oktober.

"Ik zou enorm trots zijn als ik die kans kreeg. Het is nu aan de bond om te beslissen. Ze kennen mijn carrière en ze weten dat ik heel gemotiveerd ben om het te doen", zei Gilbert toen bij Sporza. 

Ondertussen heeft RTL Sports wel aangekondigd dat Gilbert vanaf volgend seizoen analist en commentator wordt bij de Waalse zender bij van Flanders Classics zoals de Ronde van Vlaanderen, de Omloop Het Nieuwsblad en de E3 Saxo Classic.

Gilbert bondscoach én analist?

"Ik ben erg trots om lid te worden van het RTL-sportteam. Het is voor mij een geweldige kans om mijn expertise en mijn passie met de kijkers te delen", zegt Gilbert. Hij is ook al aan de slag bij Eurosport als analist. 

Of dit betekent dat Gilbert geen bondscoach wordt, is niet duidelijk. RTL Sports zendt de wedstrijden van de nationale ploeg, zoals het EK en het WK, niet uit en dus zou het voor Gilbert wel combineerbaar zijn met de job als bondscoach. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties