📷 Van Aert drijft de trainingsarbeid steeds meer op, Van der Poel heeft weer tijd voor zijn hobby

📷 Van Aert drijft de trainingsarbeid steeds meer op, Van der Poel heeft weer tijd voor zijn hobby
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Nog geen Wout van Aert en Mathieu van der Poel in het veld. Al blijven de twee toppers wel bezig, al is dat dan elk op hun eigen manier.

Voor Wout van Aert eindigde het seizoen al op 3 september na zijn zware valpartij in de Vuelta. Hij liep daarbij een diepe wonde aan zijn knie op, maar die is ondertussen genezen. Sinds begin oktober zit Van Aert weer op de fiets. 

Van Aert drijft de trainingsarbeid steeds meer op. De voorbije twee weken trainde Van Aert zo'n 300 kilometer, dinsdag reed Van Aert voor het eerst sinds zijn valpartij meer dan 100 kilometer. Dat deed hij samen met Jan Bakelants en Daan Soete. 

Waar en wanneer Van Aert voor het eerst het veld zal induiken, blijft nog onduidelijk. Verwacht wordt dat Van Aert wat meer zal crossen dan vorig seizoen (negen veldritten) door het vroege einde van zijn wegseizoen.

 

Van der Poel op de golfbaan

Mathieu van der Poel zette op 6 oktober een punt achter zijn wegseizoen met zijn wereldtitel gravel. De Nederlander lijkt nog niet meteen aan het veldrijden te denken, Van der Poel stond maandag en dinsdag op een golfbaan nabij Parijs. 

Bij Van der Poel zijn er twijfels of hij deze winter zal crossen, maar het record van zeven wereldtitels van Erik De Vlaeminck kan wel naar het veld lokken. Van der Poel heeft nu zes wereldtitels, slechts één minder dan De Vlaeminck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties