Niels Albert ziet al duidelijke trend in de cross: "Dat vind ik het meest opmerkelijk"

Niels Albert ziet al duidelijke trend in de cross: "Dat vind ik het meest opmerkelijk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het veldritseizoen is deze week al aan zijn derde weekend toe. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen is er geen echte dominante figuur.

Nu Wout van Aert en Mathieu van der Poel nog niet crossen zijn er veel potentiële winnaars bij de mannen in het veldrijden.. Van der Haar is tot nu toe de enige die twee keer kon winnen (Beringen en Woerden).

Verder wonnen Vanthourenhout (Ardooie), Sweeck (Essen) en Wyseure (Ruddervoorde) al een cross. Een echte dominante figuur, die van start tot finish aan de leiding rijdt, is er niet. Het komt meestal aan op de vorm van de dag. 

Van Empel niet dominant bij de vrouwen

Bij de vrouwen werd verwacht dat Fem van Empel dat wel zou zijn. De wereldkampioene won vorig seizoen 19 van haar 21 crossen. Dit seizoen zit maar aan een op drie. Ze won in Beringen, maar in Ruddervoorde (2de) en Woerden (3de), won Van Empel niet. 

Ook voor Niels Albert is dat een verrassing. "Het meest opmerkelijk vind ik dat Fem van Empel blijkbaar kan verliezen", zegt hij bij HLN.  "Dat is een verrassing. Plots bleek Van Empel niet onoverwinnelijk. 

In Ruddervoorde won Alvarado, Brand liet zich op de streep nog kloppen door Van Empel. De Italiaanse Casasola deed ook lang mee en strandde als vierde op 16 seconden. "Interessant om te volgen hoe dat verder gaat", zegt Albert nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties