'De onthulling: waarom Visma-Lease a Bike de onderhandelingen met Pidcock stopzette'

'De onthulling: waarom Visma-Lease a Bike de onderhandelingen met Pidcock stopzette'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Tom Pidcock lijkt dan toch bij INEOS Grenadiers te blijven. Toch waren er deze zomer gesprekken met onder meer Visma-Lease a Bike over een transfer.

Ondanks dat hij een contract tot eind 2027 heeft, leek een vertrek van Tom Pidcock bij INEOS Grenadiers bijna onvermijdelijk te worden. In de laatste weken van het seizoen waren er dan ook vreemde zaken aan de gang. 

Pidcock werd last minute nog toegevoegd aan de selectie van Gran Piemonte en werd door het management op het laatste moment nog uit de selectie gezet voor de Ronde van Lombardije. Daar uitte Pidcock ook zijn ongenoegen over.

Visma-Lease a Bike blies onderhandelingen met Pidcock op

Er waren dan ook geruchten over een mogelijke transfer van Pidcock. Q36.5 Pro Cycling werd het vaakst genoemd, maar ook Visma-Lease a Bike. Volgens Cyclingnews onderhandelde Pidcock ook met het team van Wout van Aert. 

De onderhandelingen zouden echter zijn afgesprongen omdat Visma-Lease a Bike weigerde dat Pidcock iemand van zijn entourage zou meebrengen naar het team. Bij INEOS Grenadiers zou Pidcock onder meer een eigen dokter en staf hebben. 

Ook een overstap van Pidcock naar Q36.5 Pro Cycling komt er niet nadat INEOS Grenadiers zelf de stekker uit een transfer trok. De Brit blijft dus gewoon bij het Britse team, dat zijn staf stevig vernieuwde voor 2025. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties