Tadej Pogacar krijgt stevige beloning van UAE Team Emirates na wonderseizoen

Tadej Pogacar krijgt stevige beloning van UAE Team Emirates na wonderseizoen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Tadej Pogacar heeft na zijn uitzonderlijke seizoen een mooie beloning gekregen van UAE Team Emirates. De Sloveen heeft zijn contract bij het team met enkele jaren verlengd.

Sinds 2019 rijdt Tadej Pogacar voor UAE Team Emirates. De 26-jarige Sloveen heeft ondertussen al 88 profzeges, waaronder drie keer de Tour, de Giro, vier keer de Ronde van Lombardije en de Ronde van Vlaanderen. 

De huidige overeenkomst van Pogacar liep tot 2027, maar dat heeft UAE Team Emirates nu opengebroken en verlengd tot 2030. De komende zes seizoenen, en zeker tot zijn 32ste, zal Pogacar in het shirt van UAE rijden. 

Pogacar over contractverlenging bij UAE

"Ik ben ontzettend trots dat ik langer bij UAE Team Emirates blijf", reageert Pogacar op de website van UAE. "Dit team is de afgelopen zes jaar mijn thuis geweest en ik kan me echt niet voorstellen dat ik ergens anders zou rijden."

"De beste momenten van mijn carrière heb ik bij UAE Team Emirates beleefd en dat is te danken aan alle medewerkers, het management, de teamgenoten en de partners die mij allemaal in staat stellen om op het hoogste niveau te presteren."

"Het is een geweldig gevoel om deze contractverlenging van Tadej Pogacar, de kopman van ons team en de beste wielrenner ter wereld, te kunnen aankondigen", zegt CEO Mauro Gianetti over de contractverlenging van de Sloveen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties