Belgisch kampioenschap krijgt plots een andere datum

Belgisch kampioenschap krijgt plots een andere datum

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Een opvallende melding van Belgian Cycling. De datum van het BK tijdrijden wordt een dag verschoven.

Het BK tijdrijden gaat volgend jaar door in Brasschaat. Dat was voor mannen eliterenners, beloften en vrouwen voorzien op donderdag 26 juni.

Belgian Cycling laat weten dat het een dag opgeschoven wordt, naar vrijdag 27 juni. De aanpassing komt er om organisatorische, maar ook sportieve redenen.

Brasschaat heeft al de nodige ervaring met het organiseren van een Belgisch kampioenschap. Dit jaar werd het BK op de weg voor eliterenners zonder contract en beloften in Brasschaat gereden.

“Deze nieuwe datum heeft tal van organisatorische en sportieve voordelen”, klinkt het bij Nathalie Clauwaert, de directeur van Belgian Cycling. “Belgian Cycling is ervan overtuigd dat de nieuwe datum ook zal zorgen voor een betere inpassing in de drukke agenda's van de renners.”

“We hopen alvast op een betere opkomst en roepen de ploegen en de renners op om deze extra inspanningen naar waarde te schatten. Belgian Cycling wenst uitdrukkelijk het organisatiecomité van Brasschaat te bedanken om aan deze wens tegemoet te komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties