Scout van Soudal-QuickStep noemt zotte salaris dat managers voor jonge renners willen

Scout van Soudal-QuickStep noemt zotte salaris dat managers voor jonge renners willen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Dit jaar trokken enkele youngsters zich terug uit de wielerwereld. Ze vinden de opgave dat ze voor hun sport moeten toen te groot.

Dit jaar besloten De Brit Cormac Nisbet en de Fransman Gabriël Berg op jonge leeftijd om te stoppen met koersen. De twee maakten deel uit van de beloftenploeg van Soudal-QuickStep.

De druk die op die jonge renners gelegd wordt is gigantisch groot, zo vertelt Johan Molly, superscout bij Soudal-QuickStep. “Je kunt je niet voorstellen hoeveel mails en berichten ik krijg van ouders die ‘iets’ in hun zoon zien”, vertelt hij aan Sporza.

Het aantal managers die de kop van renners en hun familie en entourage proberen zot te maken is volgens hem gigantisch groot. Molly kan er niet mee leven.

“Ik ga overal in Europa naar de jeugdkoersen kijken. Nog nooit waren er zoveel scouts van de managementbureaus op de koersen. Er zijn jongens van 16 jaar die al een manager hebben”, gaat hij verder.

De bedragen die genoemd worden, zijn ronduit verontrustend. “Ze maken hen dan de kop zot door te zeggen dat ze door hen als junior al 200.000 euro kunnen verdienen. En daar moet ik dan als scout tegenop.”

De wereld van de managers is ook meedogenloos. “Toen Cormac (Nisbet) bekendmaakte dat hij ging stoppen, stuurde zijn manager meteen erna een mail naar ons ... met 3 nieuwe namen van renners die dat vrijgekomen plaatsje zouden kunnen innemen. Met Cormac was hij niet meer bezig.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties