Mathieu van der Poel is er helemaal klaar voor na drukke zomer: "Je leert je limieten pas kennen als je er op botst"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Mathieu van der Poel is er helemaal klaar voor na drukke zomer: "Je leert je limieten pas kennen als je er op botst"

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Maandag werden in Antwerpen de renners van Beobank-Corendon aan het grote publiek voorgesteld. De man op wie de ogen allemaal gericht waren, was natuurlijk Mathieu van der Poel. De Nederlander is er klaar voor.

De voorbije twee seizoenen kende van der Poel een moeilijke voorbereiding, maar deze keer verloopt alles naar wens. "Ik zit helemaal op schema", zegt de Nederlander bij zijn team. "Het voelde raar om gewoon mijn trainingen te kunnen afwerken. Dat was ook mijn voornaamste doel, zonder blessures de zomer doorkomen."

Van der Poel kende een prima zomer met enkele overwinningen op de weg én zijn schitterende resultaten op de mountainbike. "Door de goeie prestaties op de mountainbike hebben we de planning een beetje omgegooid. Door het drukke programma kreeg ik even een weerbots, maar erg was dat zeker niet. Daar word je sterker van en je leert je limieten pas kennen als je er op botst."

"Ik wil een heel seizoen op een hoog niveau rijden en zoveel mogelijk wedstrijden winnen"

De Nederlandse kampioen won vorig seizon 22 keer en wil dat graag evenaren. Maar ook het WK in Valkenburg is uiteraard een groot doel. "Ik wil een heel seizoen op een hoog niveau rijden en zoveel mogelijk wedstrijden winnen. En het is nog ver weg, maar uiteraard is het wereldkampioenschap in eigen land, iets waar ik hard naar uitkijk", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties