Mathieu van der Poel neemt opmerkelijke beslissing over de toekomst (waardoor hij de klassiekers in 2018 links laat liggen)

Redactie
| 0 reacties
Mathieu van der Poel neemt opmerkelijke beslissing over de toekomst (waardoor hij de klassiekers in 2018 links laat liggen)

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

In tegenstelling tot zijn grote concurrent Wout Van Aert zal Mathieu van der Poel nog even wachten voor hij definitief de overstap naar de weg maakt. De Nederlandse kampioen in het veld mikt in 2020 vol op een medaille in Tokio, weliswaar in het mountainbiken.

Geen klassiekers dus in 2018. Mathieu van der Poel gaat vol op het mountainbiken focussen na het crossseizoen. "Voor de Spelen in Tokio lijkt het me redelijk haalbaar om me te selecteren", zegt hij in AD. "Voor mij zal het makkelijker zijn om op de mountainbike naar Tokio te gaan dan voor de wegwedstrijd. Zeker als ik naar de medaillekansen kijk."

'Jong genoeg'

Een volledige wegcarrière is dus nog niet voor meteen. "Ik maak mijn eigen beslissingen", is de 22-jarige van der Poel duidelijk. "De weg is wel leuk, maar ik vind dat ik nog tijd genoeg heb om die stap te maken. In 2020 ben ik pas 25 jaar en dat vind ik nog steeds jong genoeg. Met een normale carrière kan ik dan nog altijd tien jaar op de weg rijden."

"Mountainbiken is nog veel lastiger dan het veldrijden. Op de mountainbike heb ik harder afgezien dan in de cross. De techniek, anderhalf uur volle bak en het is ieder voor zich en niet afwachten zoals op de weg", besluit de Nederlander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties