Van Avermaet mikt in Canada op unieke prestatie, BMC doet er op deze manier alles aan

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Van Avermaet mikt in Canada op unieke prestatie, BMC doet er op deze manier alles aan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet zal in topconditie in Canada aan de start staan en ook in de beste omstandigheden kunnen terugkeren. Daar heeft BMC voor gezorgd. Het is immers belangrijk.

Hij vliegt dankzij zijn team rechtstreeks én in business class. "En vooral: een rechtstreekse vlucht Brussel-Montréal, terwijl het gros van de renners via Parijs moet. Ook met de terugvlucht doe ik mijn voordeel. Ik vlieg zondagavond na de wedstrijd in Québec al terug. Wie met de charter van de organisatie vliegt, kan dat pas maandag", aldus Van Avermaet in Het Laatste Nieuws.

Ik ga uit van eigen sterkte

Met het WK én de eerste plaats in de Wolrd Tour in het achterhoofd komen er belangrijke weken aan. "Ik krijg wellicht maar één kans in mijn carrière om het jaar af te sluiten als beste renner van de wereld. Ik weet hoe moeilijk dat is, tussen die ronderenners."

"Het zou de bevestiging zijn dat ik er een heel jaar sta. Ik sta dik 500 punten voor. Veel rekenen doe ik niet meer. Als ik in Québec of Montréal dicht eindig, moet het lukken. Dus ga ik uit van eigen sterkte."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties