Cavendish brengt ode aan man die hem zoveel successen bezorgde: "Het duurde niet lang eer we onstopbaar waren"

Cavendish brengt ode aan man die hem zoveel successen bezorgde: "Het duurde niet lang eer we onstopbaar waren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Een helft van een succesvol duo is ermee opgehouden. Dan is het logisch dat de andere helft hem om complimenten trakteert. Dat is het geval bij Mark Renshaw en Mark Cavendish. Dat die laatste al zovele overwinningen op zijn palmares heeft staan, is ook mee de verdienste van Renshaw.

Ze rijden ook nu nog in dezelfde ploeg bij Dimension Data. Mark Renshaw heeft wel aangekondigd dat hij er op het einde van het seizoen een punt achter zet. Cavendish bedankte zijn maatje alvast op sociale media, maar dat is slechts een voorbode van wat komen gaat.

"Ik ben eens de geschiedenis in gedoken. Tien jaar geleden begon ik het wiel te volgen van een Australiër in de sprints en het duurde niet lang eer we zo goed als onstopbaar waren", haalt Cavendish herinneringen op. "Mijn vriend, ploegmaat, lead-out man, kamergenoot en zoveel meer heeft zijn wielerpensioen aangekondigd."

Een ferm dankwoord is wel op zijn plaats. "Enkel een post op sociale media zou je geen eer aandoen. Ik zal dus wachten tot je laatste pedalenslag om je een behoorlijk eerbetoon te geven. Ik hoop op recht dat we voor die dag eraan komt, we nog eens samen zullen koersen. Bedankt voor alles."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties