Intermarché-Wanty-Gobert neemt opvallend besluit en volgt ploeg van Gino Mäder en die van Fabian Cancellara

Intermarché-Wanty-Gobert neemt opvallend besluit en volgt ploeg van Gino Mäder en die van Fabian Cancellara
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Het Belgische Intermarché-Wanty-Circus heeft hetzelfde besluit als de ploeg van Gino Mäder genomen. Het verlaat met onmiddellijke ingang de Ronde van Zwitserland.

De koersorganisatie heeft beslist om de wedstrijd te laten doorgaan, maar het is duidelijk dat niet alle ploegen zich daar op mentaal vlak toe geroepen voelen. Bahrein Victorious, de ploeg van wijlen Gino Mäder, had al laten weten zich terug te trekken. Dat is ergens wel logisch en nadien verkondigde ook Tudor uit de koers te stappen.

Tudor, dat is de Zwitserse ploeg van Fabian Cancellara. Die zal zich dus ook wel sterk verbonden voelen met Mäder. Met Intermarché-Wanty-Circus verlaat een derde ploeg de wedstrijd. Na het tragische ongeluk van Mäder heeft de ploeg overleg gepleegd met renners en stafleden, met deze uitkomst tot gevolg.

"Onze prioriteit is om het welzijn van onze renners te respecteren", benadrukt de Belgische wielerformatie nog op sociale media. "Al onze gedachten gaan naar Gino's famileleden, vrienden en ploegmaats."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties