Is dit dé oorzaak van zijn grote stap voorwaarts? Van der Poel spreekt vrijuit

Is dit dé oorzaak van zijn grote stap voorwaarts? Van der Poel spreekt vrijuit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Mathieu van der Poel lijkt nog beter te zijn geworden dan enkele jaren geleden. Voor een groot deel het gevolg van zijn verhuis naar Spanje.

Na het vorige seizoen op de weg, in oktober, trok Mathieu van der Poel naar het Spaanse Calpe. Daar begon hij aan een lange voorbereiding op het wegseizoen en maakte ondertussen ook nog veel indruk in het veld. 

Na het WK veldrijden trok Van der Poel opnieuw een maand naar Spanje, wat resulteert in zijn huidige vorm. Tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix trok Van der Poel opnieuw naar Spanje om te trainen. 

Van der Poel amuseert zich in Spanje

Zijn huidige succes linkt Van der Poel dan ook met zijn verhuis naar Spanje. "Ik kan er veel meer m’n ding doen en heb er veel meer plezier in het fietsen dan hier in het slechte weer", zei Van der Poel bij Sportweekend. 

"Voor sommigen kan een verhuis naar Spanje werken, voor anderen niet. Ik heb mij ding daar wel gevonden. Vorige week heb ik nog met Greg (Van Avermaet, nvdr.) nog een rondje gereden. Dat is gewoon leuk, je vindt daar altijd iemand om mee te fietsen."

"Ik heb bij mij thuis (in Schilde, nvdr.) nog heel weinig renners om mee te fietsten en ik train absoluut niet graag alleen. Ik heb wat gezelschap nodig en dat vind ik daar in Spanje."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties