Primoz Roglic gaat vraag over Jonas Vingegaard uit de weg: "Antwoord ik niet op"

Primoz Roglic gaat vraag over Jonas Vingegaard uit de weg: "Antwoord ik niet op"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Primoz Roglic wil op zijn 34ste nog eens voor winst in de Tour. De Sloveen doet dat met zijn nieuwe ploeg Red Bull-BORA-hansgrohe.

Bij Visma-Lease a Bike kreeg Primoz Roglic niet meer de volle steun om nog voor Tourwinst te gaan en dus vertrok de Sloveen naar Red Bull-BORA-hansgrohe. Daar doet hij op zijn 34ste nog eens een poging om de Tour te winnen. 

Toch maakt Roglic er geen geheim van dat de Tour winnen absoluut een must is. "De Tour winnen zou ook mijn leven niet veranderen. Uiteraard ga ik wel proberen om te winnen, anders zou ik niet van ploeg veranderd zijn", zegt hij bij Het Nieuwsblad.

Roglic over Vingegaard

Roglic zal dan wel moeten afrekenen met zijn landgenoot Pogacar, Evenepoel en zijn ex-ploegmaat Vingegaard. Zal die laatste wel een grote concurrent zijn na zijn zware val in het Baskenland? "Eerlijk, ik antwoord niet graag op zulke vragen."

Net als Roglic en Evenepoel ging Vingegaard zwaar tegen de grond in de Ronde van het Baskenland. De Deen kon zich niet optimaal voorbereiden op de Tour en staat met veel twijfels aan de start van de Tour. 

"Toch blijft hij de winnaar van de jongste twee edities van de Tour de France. Hij zal klaar zijn voor de Tour", stelt Roglic. De Sloveen houdt dus wel degelijk rekening met zijn ex-ploegmaat als concurrent voor de eindzege. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties