Laconiek: Biniam Girmay heeft wel iets héél opvallend te zeggen over de strijd om groene trui

Laconiek: Biniam Girmay heeft wel iets héél opvallend te zeggen over de strijd om groene trui
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Biniam Girmay rijdt ook op woensdag nog steeds in de groene trui. Hij verloor wel veel van zijn voorsprong door een val op een rotonde in het slot van de etappe van dinsdag. En dus wordt het ook wonden likken.

Na onderzoek bij de radioloog kwam er wel goed nieuws voor de groene trui. Bij zijn val werden geen breuken vastgesteld en dus kan de renner de komende vijf dagen zijn groene trui alsnog gaan verdedigen tegen Philipsen.

"Goed nieuws, geen breuken bij Biniam Girmay. Onderzoeken hebben getoond dat Biniam kneuzingen heeft in zijn rechterschouder, elleboog en knie." De rechterelleboog kreeg een paar hechtingen, maar alles lijkt dus alles bij elkaar mee te vallen.

Girmay zelf? Die reageerde heel rustig op de zaak: "Ik ben op mijn knie gevallen en die is wat gezwollen. Maar ik ben best oké", klonk het na de rit van dinsdag bij Sporza. En daarmee lijkt hij zijn kansen dus nog te kunnen vrijwaren.

Biniam Girmay
© photonews

"Opstaan zal pijn doen. Maar mentaal voel ik me goed. Dat wordt dus geen probleem. De groene trui verliezen? Daar denk ik niet aan. Ik was na de val al heel blij dat ik kon fietsen. Het maakt me niet uit als ik deze trui verlies of houd."

"Ik wil gewoon veilig in Nice finishen", besluit hij dat het belangrijkste de finish halen is. Na drie ritzeges heeft Girmay sowieso al iets neergezet voor zichzelf, zijn ploeg én zijn land Eritrea. Met groen naar huis mogen gaan zou dat nog gekker kunnen maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties