Moest Evenepoel wel aanvallen? José De Cauwer velt oordeel na counter van Vingegaard

Moest Evenepoel wel aanvallen? José De Cauwer velt oordeel na counter van Vingegaard
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Remco Evenepoel probeerde in de voorlaatste rit om Jonas Vingegaard onde druk te zetten voor de tweede plaats, maar liep op een counter. Maar hij heeft het wel geprobeerd.

Voor de start van de voorlaatste etappe zei iedereen bij Soudal Quick-Step hetzelfde: ze gingen niet aanvallen, ze gingen niets doen. Tijdens de etappe bleek daar niets van waar te zijn, ze wilden toch nog proberen. 

Een treintje met Gianni Moscon, Ilan Van Wilder, Jan Hirt en Mikel Landa vormde zich voor Remco Evenepoel. Over de sterkte van de ploeg moet dus ook niet meer getwijfeld worden, die is er wel degelijk. 

Evenepoel viel op zo'n zeven kilometer van de streep aan, maar Vingegaard en ook Pogacar volgden moeiteloos. Op iets minder dan 5 kilometer van de streep probeerde Evenepoel het nog eens, met hetzelfde resultaat.

De Cauwer over aanval Evenepoel

Alleen counterde Vingegaard, Evenepoel moest de twee dubbele Tourwinnaars laten rijden. Hij kreeg net geen minuut aan zijn broek en volgt nu op bijna drie minuten van Vingegaard en acht minuten van Pogacar. José De Cauwer vond het mooi dat Evenepoel het probeerde. 

"Je speelt dat spel om te winnen. Uiteindelijk kom je tot de conclusie dat Vingegaard sterker was. Remco geeft dat ook toe na de rit: een dubbele Tourwinnaar, dat is toch iets anders. Maar geen man overboord natuurlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties