Verrassende keuze? Intermarché-Wanty maakt stevige stunt met Biniam Girmay bekend

Verrassende keuze? Intermarché-Wanty maakt stevige stunt met Biniam Girmay bekend
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Biniam Girmay zorgde voor een sprookje in de Tour met drie ritzeges en de groene trui. De Eritreeër heeft dat nu meteen verzilverd.

Intermarché-Wanty heeft het contract van Biniam Girmay verlengd tot eind 2028. De Eritreeër had nog een contract tot eind 2026, maar dat wordt nu dus opengebroken. Voor Girmay een heel logische keuze. 

"Intermarché-Wanty is een familie voor mij. Het is de perfecte ploeg om mijn doelen te behalen. Het team heeft me altijd gesteund, onder alle omstandigheden. Ze hebben me vertrouwen blijven geven, zelfs in de meest moeilijke tijden."

Girmay blijft bij Intermarché-Wanty

"Het is een bewuste keuze om mijn avontuur hier verder te zetten. Ik geloof erin dat we nog meer grote dingen kunnen neerzetten samen en ik kijk al uit naar die doelen, te beginnen met de Olympische Spelen."

De Waalse ploeg haalde Girmay in augustus 2021 binnen toen hij de overstap maakte van het ProTeam Delko. In 2022 brak Girmay helemaal door met een zege in Gent-Wevelgem en een etappe in de Giro. 

Vorig jaar kende Girmay veel pech en won hij maar twee keer. Dit jaar gaf hij in rit vier van de Giro op na een val, waardoor hij zich op de Tour richtte. Geen slechte keuze, want Girmay won drie ritten en de groene trui. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties