Jordi Meeus krijgt stevige opsteker van Red Bull-BORA-hansgrohe na teleurstelling van Tour én Vuelta

Jordi Meeus krijgt stevige opsteker van Red Bull-BORA-hansgrohe na teleurstelling van Tour én Vuelta
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Jordi Meeus (26) heeft zijn contract bij Red Bull-BORA-hansgrohe verlengd. De Belgische sprinter won maandag nog de openingsrit in de Ronde van Wallonië.

Exact één jaar na zijn zege op de Champs-Elysées heeft Red Bull-BORA-hansgrohe de contractverlenging van Jordi Meeus aangekondigd. Zijn contract liep af eind dit jaar, maar dat wordt nu verlengd. 

Hoe lang zijn nieuwe verbintenis loopt is niet duidelijk, maar er wordt wel gesproken over een contract voor "de komende seizoenen". Meeus rijdt al sinds 2021 voor de Duitse ploeg en heeft al elf profzeges op zijn palmares staan. 

Geen Tour en Vuelta, wel nieuw contract

"Ik ben heel blij dat ik bij het team blijf. Hier ben ik profrenner geworden en ik heb me hier thuis gevoeld vanaf het begin", aldus Meeus op de website van Red Bull-BORA-hansgrohe over zijn contractverlenging. 

"Ik heb veel geleerd van het team en mijn ploeggenoten. Ik heb me hier altijd super gevoeld. Red Bull-BORA-hansgrohe was al één van de grootste formaties toen ik hier tekende, maar met de komst van Red Bull kunnen we nog meer groeien."

Ondanks zijn ritzege vorig jaar mocht Meeus dit jaar niet mee naar de Tour, de ploeg mikte op klassement met Roglic. Dat lijkt ook in de Vuelta het geval te zijn, waardoor Meeus dit jaar geen enkele grote ronde zal rijden. 

Jordi Meeus will continue to sprint in the Red Bull - BORA - hansgrohe jersey in the coming seasons. Exactly one year ago, he celebrated his biggest career victory to date, winning the prestigious final stage of @letourhttps://t.co/cKplA7zQn7

— Red Bull – BORA – hansgrohe (@RBH_ProCycling) July 23, 2024
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties