Lefevere heeft heel goed nieuws over olympische wegrit: "Dat heeft Evenepoel mij verteld"

Lefevere heeft heel goed nieuws over olympische wegrit: "Dat heeft Evenepoel mij verteld"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na olympisch goud in het tijdrijden focust Remco Evenepoel zich nu op de wegrit. En ook daar hij bijzonder dicht bij de gouden medaille komen.

Zaterdagavond vertrok Remco Evenepoel naar huis om daar wat tijd met zijn familie te spenderen. Dinsdag keert Evenepoel terug naar Parijs, waar hij de komende dagen de olympische wegrit zal voorbereiden. 

Woensdagvoormiddag staat er een lange training op de planning voor Evenepoel, waarbij hij de lange lus van 218 kilometer gaat verkennen. Ook donderdag staat er nog een verkenning op het programma. 

Donderdagnamiddag staat dan de officiële verkenning van de laatste lus van 18,4 kilometer, die drie keer moet worden afgelegd, op het programma. Vrijdag is er dan nog een koffierit en een tactische bespreking. 

Pakt Evenepoel ook goud op wegrit?

Met een parcours dat wat lijkt op Luik-Bastenaken-Luik moet de wegrit Remco Evenepoel zeker liggen. Ook Patrick Lefevere verwacht veel van Evenepoel. "Ik denk dat we zaterdag ook op hem zullen moeten rekenen", zegt hij bij La Dernière Heure. 

En Lefevere kreeg nog wat extra info van Evenepoel zelf. "Bovendien vertelde hij mij dat het wegparcours hem beter ligt dan de tijdrit." Dat belooft dus voor zaterdag. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2024 - 19/09/2024 WK tijdrijden 2024

Nieuwste reacties