Niet alleen Van Aert, Evenepoel en Van der Poel: dit is de startlijst van de olympische wegrit

Niet alleen Van Aert, Evenepoel en Van der Poel: dit is de startlijst van de olympische wegrit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag staat in Parijs de olympische wegrit op het programma. Naast Van Aert, Van der Poel en Evenepoel staat nog er nog heel wat toppers aan de start.

Drie jaar geleden in Tokio stonden er nog ploegen van maximaal vijf renners aan de start van de Olympische wegrit, nu zijn dat er maar vier meer. Landen zoals Italië, Nederland en Spanje mogen zelfs maar drie renners aan de start brengen. 

Het peloton krimpt zo van 130 renners naar 90. Daarbij ook renners uit alle uithoeken van de wereld zoals Panama, Zuid-Korea, Oezbekistan, Mongolië, Thailand of Hong Kong. Het wordt dus een divers peloton. 

Veel toppers afwezig in Parijs

Gelukkig zijn er ook nog heel wat toppers zoals Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Remco Evenepoel, Mads Pedersen, Matteo Jorgenson, Biniam Girmay, Mattias Skeljmose, Brandon McNulty, Julian Alaphilippe en Marc Hirschi. 

Opvallend is wel dat er ook vijf renners uit de top tien van de UCI-ranking ontbreken. Nummer één Tadej Pogacar haakte net na de Tour nog af, maar ook Philipsen (3), Vingegaard (4), Roglic (8) en Vlasov (9) zijn er niet bij. 

De Belgen hebben met Wout van Aert, Remco Evenepoel, Jasper Stuyven en Tiesj Benoot zeker een kans op een medaille. Op de vorige Spelen in Tokio pakte Van Aert nog zilver in de wegrit. 

Data powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties