Zelfs lekke band houdt hem niet van goud: Remco Evenepoel heer en meester in olympische wegrit

Zelfs lekke band houdt hem niet van goud: Remco Evenepoel heer en meester in olympische wegrit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Remco Evenepoel heeft opnieuw goud gepakt op de Olympische Spelen. Een week na de tijdrit pakte Evenepoel ook goud in de wegrit. Hij is nu dubbel olympisch kampioen.

Met 272,1 kilometer en 2825 hoogtemeters was de olympische wegrit een stevige wedstrijd. Zeker omdat het peloton maar uit 89 renners bestond en daarbij heel wat renners uit exotische landen die weinig kans maakten. 

Het was dan ook afwachten hoe de wedstrijd zich zou ontplooien. Er ontstond een kopgroep met, Chaiyasombat (Tha), Ed Doghmy (Mar), Kagimu (Oeg), Manizabayo (Rwa) en Rougier-Lagane (Mau). Ze kregen zo'n dertien minuten. 

Benoot zette zich samen met de Denen en Nederlanders op kop van het peloton en de voorsprong slonk stelselmatig. Op 72 kilometer van de streep testte Evenepoel een eerste keer de benen. Hij raakte niet weg.

Het was wachten op de eerste beklimming van Montmartre, op 45 kilometer van de streep. Daar achtte Van der Poel zijn moment gekomen. Van Aert zat meteen op het wiel en ook Jorgenson, Alaphilippe, Skujins kwamen aansluiten.

Evenepoel pakt opnieuw goud op Olympische Spelen

Het viel echter weer stil en op 37 kilometer van de streep ging Evenepoel nog eens aan. Deze keer was het wel prijs. Evenepoel knalde in één ruk naar een groepje, die jacht maakten op leider Healy. Evenepoel ging meteen naar de kop en deed iedereen pijn. 

Enkel Madouas kon Evenepoel nog volgen, maar ook hij moest Evenepoel op 15 kilometer van de streep laten gaan. Hij breidde zijn voorsprong snel uit naar een minuut en maar goed ook, want hij reed op zo'n 4 kilometer van de streep nog lek. 

De paniek sloeg toe bij Evenepoel, maar hij kreeg snel een nieuwe fiets en hield nog meer dan een minuut over op Madouas. Laporte maakte het Franse feestje compleet met de derde plaats. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2024 - 19/09/2024 WK tijdrijden 2024

Nieuwste reacties