Remco Evenepoel heeft een opvolger, sportliefhebbend België reageert op verschillende manieren: "Historisch"

Remco Evenepoel heeft een opvolger, sportliefhebbend België reageert op verschillende manieren: "Historisch"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is niet simpel om zoals Remco Evenepoel goud te pakken op de Olympische Spelen. De opvolger van Evenepoel is wel gekend: Nafi Thiam treedt in zijn voetsporen.

Evenepoel was sinds zijn tijdritzege op de Spelen de enige olympiër die dit jaar goud had veroverd voor België. Tot vrijdagavond. Atlete Nafi Thiam is voor de derde keer op rij olympisch kampioene geworden in de zevenkamp. Evenepoel en Thiam kunnen samen het clubje 'olympische kampioenen van Parijs' oprichten.

Op sociale media wordt de overwinning van Thiam druk besproken en vaak wordt de nadruk gelegd op hoe goed zowel zij als Remco Evenepoel zijn in hun sport. Voor Knack-journalist Walter Pauli behoren Evenepoel en Thiam tot twee van de grootste figuren van de Olympische Spelen 2024. Een straffe maar niet onterechte uitspraak.

Evenepoel, Van Aert & co behalen helft van medailles

Lund Loïs vindt dan weer dat hel allemaal met een korreltje zout genomen moet worden en is van oordeel dat er toch maar een magere oogst is langs Belgische zijde. Er hadden inderdaad al meer medailles gepakt kunnen worden. Het wielrennen staat nog altijd in voor meer dan de helft van de Belgische medailles.

Daar is niet enkel Evenepoel verantwoordelijk voor met zijn twee gouden medailles, maar ook Van Aert, Van den Bossche en Kopecky. Michel Maus staat dan weer stil bij het financiële plaatje. Alleen als Evenepoel en Thiam in nog een ander nummer brons zouden kunnen scoren, verdienen ze evenveel als de Rode Duivels op het EK.

Lore ziet twee historische prestaties op de Spelen. "Remco Evenepoel als eerste mannelijke wielrenner die de wegrit en tijdrit wint in dezelfde editie van de Spelen en Nafi Thiam als de eerste drievoudig olympisch kampioene in de zevenkamp." Nog iemand anders wil wel een shirt van zowel Remco als Nafi in het bezit krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2024 - 19/09/2024 WK tijdrijden 2024

Nieuwste reacties