Sepp Kuss spreekt klare taal over tijdsverlies in de Vuelta

Sepp Kuss spreekt klare taal over tijdsverlies in de Vuelta

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sepp Kuss verdedigt zijn titel in de Vuelta. In de eerste bergrit moest hij echter de nodige tijd voorsprong geven aan Primoz Roglic.

Primoz Roglic spurtte voorbij Lennert Van Eetvelt naar de ritzege in de eerste bergetappe van deze Vuelta. Het was eventjes wachten op Sepp Kuss, de winnaar van vorig jaar.

Hij kwam binnen op 28 seconden van de Sloveen en heeft in de rangschikking nu een minuut en 14 seconden achterstand op Roglic.

Op de steile stroken, met een hellingspercentage van meer dan 20 procent, moest Kuss de anderen laten gaan. De winnaar van vorig jaar gaf achteraf toe dat het een moeilijke rit was.

“Het was een bijzonder zware dag”, is de reactie van de Amerikaan na afloop op de website van zijn ploeg Visma Lease a Bike.

Doseren was het woord van de dag. “Iedereen probeerde onderweg wat krachten te sparen vanwege de hitte. Ik voelde mezelf niet op mijn best op de slotklim.”

Toch kon hij leven met het tijdsverschil. “Op de streep zag ik dat het verschil minder was dan een halve minuut. Daar kan ik nog mee leven, gezien de benen waarover ik vandaag beschikte. Ik heb geprobeerd het verlies te beperken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2024 - 19/09/2024 WK tijdrijden 2024

Nieuwste reacties