Wout van Aert verdiende al stevig in de Vuelta: Visma-Lease a Bike mag hem bedanken

Wout van Aert verdiende al stevig in de Vuelta: Visma-Lease a Bike mag hem bedanken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op de eerste rustdag van een grote ronde wordt altijd een eerste balans opgemaakt van het verzamelde prijzengeld. Wout van Aert prijkt helemaal bovenaan.

Wout van Aert moet in tegenstelling tot in de Tour geen rekening houden met een kopman die kan meedoet voor de eindzege. Sepp Kuss en Cian Uijtdebroeks staan op de eerste rustdag niet in de top tien. 

In de Vuelta probeert Visma-Leasa a Bike om Van Aert te laten scoren en dat lukt ook aardig. Van Aert pakte al twee ritzeges, twee tweede plaatsen, een derde plek, reed twee dagen in de rode leiderstrui en al zes dagen in de groene puntentrui. 

Van Aert grootverdiener in de Vuelta

Dat leverde hem al aardig wat prijzengeld op. Met 37.675 euro is Wout van Aert zelfs de grootverdiener van de eerste week van de Vuelta. Primoz Roglic is tweede (25.565 euro), Kaden Groves derde (20.220 euro).

Visma-Lease a Bike voert het ploegenklassement aan met 40.110 euro, wat betekent dat Van Aert in zijn eentje voor 94% verantwoordelijk is voor al het prijzengeld van zijn ploeg.

Bij Visma-Lease a Bike zullen ze tevreden zijn. Het prijzengeld van het hele team in de Vuelta wordt namelijk verzameld en verdeeld over de renners en een deel van het personeel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2024 - 19/09/2024 WK tijdrijden 2024

Nieuwste reacties