Moet Van Aert het EK tijdrijden toch rijden? Evenepoel onthult wat hij ervan denkt

Moet Van Aert het EK tijdrijden toch rijden? Evenepoel onthult wat hij ervan denkt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Heel wat topfavorieten haken af voor het EK tijdrijden in België en dus lijkt de titel voor het oprapen. Moet Wout van Aert dan toch nog aan de start komen?

Met Remco Evenepoel, Joshua Tarling en Filippo Ganna hebben de drie grootste medaillekandidaten afgehaakt voor het EK tijdrijden. Ligt de Europese sterrentrui voor het oprapen in Belgisch Limburg?

Søren Wærenskjold, Mikkel Bjerg, Kasper Asgreen, Daan Hoole en Thymen Arensman staan voorlopig op de startlijst van het EK tijdrijden. Dat zijn goede tijdrijders, maar geen echte wereldtoppers. Over Stefan Küng is er nog geen duidelijkheid. 

De Zwitser rijdt net als Van Aert de Vuelta, die drie dagen voor het EK tijdrijden eindigt. Dat is kort dag, maar het gaat wel om een kampioenentrui. Moet Van Aert dan toch nog de plaats van Lampaert of Campenaerts innemen?

Evenepoel over EK-tijdrit Van Aert

Wat denkt Remco Evenepoel er van? "Voor Wout is het nog niet simpel geweest met de Tour, de Spelen en nu de Vuelta. Al ziet het er wel naar uit dat zijn vorm in een stijgende lijn zit", zegt Evenepoel bij HLN. 

Moet Van Aert dan de EK-tijdrit niet rijden? "Moet niet natuurlijk, want hij rijdt ook nog de wegrit op het EK. Met de aanloop naar het WK kan dat ook een slechte keuze zijn, daarom wil hij het EK tijdrijden niet rijden. Maar het zou ook leuk zijn als Campenaerts nog eens de titel pakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2024 - 19/09/2024 WK tijdrijden 2024

Nieuwste reacties