Totale verwarring: O'Connor is te laat op podium en krijgt boete

Totale verwarring: O'Connor is te laat op podium en krijgt boete
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ben O'Connor is nog steeds leider in het algemeen klassement in de Vuelta a Espana. Even leek hij dat wel te zijn vergeten, want hij was niet tijdig op de podiumceremonie.

Ben O'Connor is met nog vijf dagen te gaan in deze Vuelta a Espana 2024 nog steeds leider in het algemeen klassement. Veel overschot heeft hij echter niet meer, want de kloof in het klassement is nog amper vijf seconden.

Eerst leek het erop dat O'Connor mogelijk niet wist dat hij nog steeds leider was en dat hij daarom de podiumceremonie aan zich zou hebben laten voorbijgaan.

Ben O'Connor
© photonews

Achteraf bleek het over een ander euvel te gaan. Hij wist wel degelijk dat hij naar het podium moest, maar had zich van locatie vergist.

En dus was hij (veel) te laat op de juiste locatie, kreeg hij alsnog een rode trui. En ook een boete van de organisatie van de Vuelta a Espana omdat hij de hele ceremonie in de war had gestuurd.

O'Connor dacht dat de podiumceremonie aan de voet van de slotklim was en moest uiteindelijk met een auto opnieuw helemaal naar boven worden gereden. Zelf was hij daar ook niet mee opgezet, en al helemaal niet met de boete.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties