Alpecin-Deceuninck komt met doelstellingen voor de rest van de week: "Niemand minder dan Mathieu van der Poel"

Alpecin-Deceuninck komt met doelstellingen voor de rest van de week: "Niemand minder dan Mathieu van der Poel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Alpecin-Deceuninck beloven ze om zich deze week nog volop te smijten. Mathieu van der Poel moet er mee voor zorgen dat er enkele mooie prestaties geleverd worden in de Benelux.

Daar spelen de koersen zich af die deze week nog op het programma staan voor Alpecin-Deceuninck. In België komt er woensdag een eendagswedstrijd aan met de GP de Wallonie. Tibor del Grosso, Aaron Dockx, Kaden Groves, Quinten Hermans, Senne Leyen, Xandro Meurisse en Oscar Riesebeek zullen daar de kleuren van Alpecin-Deceuninck verdedigen.

Mathieu van der Poel heeft die koers in 2022 al eens gewonnen, maar kan daar deze keer niet aanwezig zijn. VDP gaat immers van start in de Ronde van Luxemburg. Hij weet ook welke ploegmaats hij aan zijn zijde krijgt in deze rittenkoers. Dat zijn Soren Kragh Andersen, Emiel Verstrynge, Jimmy Janssens, Jente Michels en Silvan Dillier.

Quinten Hermans medekopman in GP de Wallonie

Alpecin-Deceuninck verwacht zich aan een race vol fun en veel actie in de koers, laat het weten via sociale media. Het maakt ook zijn doelstellingen voor deze week bekend. "Zowel in de Belgische Ardennen als in het Groothertogdom starten we met enkele grote namen. Onze Vuelta-toppers Kaden Groves en Quinten Hermans zijn de kopmannen op de Citadel van Namen."

Het spreekt voor zich dat de Ronde van Luxemburg voor Mathieu van der Poel dan weer deel uitmaakt van de voorbereiding op het WK. "Niemand minder dan wereldkampioen Mathieu van der Poel zal op zoek gaan naar een ritzege in Luxemburg." Daar kan de organisatie van de Ronde van Luxemburg alleen maar heel blij om zijn.

Van der Poel krijgt al een kans in eerste rit

Woensdagavond zal de Belgische wielerploeg al grotendeels weten waar het aan toe is. De afloop van de GP de Wallonie zal dan bekend zijn en de eerste rit in Luxemburg heeft toch een profiel dat moet aansluiten bij de mogelijkheden van Van der Poel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties