Remco Evenepoel grapt bij speech na WK-goud en heeft tip voor Belgische wielerbond

Remco Evenepoel grapt bij speech na WK-goud en heeft tip voor Belgische wielerbond
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel heeft er opnieuw een wereldtitel bij. Ondanks een kettingprobleem vlak voor de start en een gebrek aan wattagemeter wist hij het wel opnieuw te flikken in Zürich. En dus was het tijd voor een feestje in het Belgische kamp.

Remco Evenepoel en de rest van de Belgische delegatie aanwezig in Zürich konden een klein feestje bouwen, al zal het daarna toch ook opnieuw bittere ernst zijn in aanloop naar de wegrit.

Ook aankomende zondag zou Remco Evenepoel nog eens willen knallen. Meteen ook de laatste keer samen met Sven Vanthourenhout. Al had onze nationale trots tijdens zijn speech nog wel een en ander te vertellen daarover.

Evenepoel bood zijn excuses aan voor wat er gebeurde bij de start. Dat was niet meteen de start die hij zelf voor ogen had, maar het kan in de long run wel bijdragen aan het mooie van het verhaal.

Kalmte bewaard

"Bedankt om de kalmte te bewaren én ook mij kalm te houden. De coaching vanuit de volgwagen was vandaag cruciaal. Zeker omdat mijn kopje op ontploffen stond", noteerde Sporza uit zijn mond bij de overwinningsspeech.

En zo was het alweer raak voor Vanthourenhout: "Alweer een mooi resultaat. Ik zou toch nog eens onderhandelen, mocht ik de bond zijn." Evenepoel wil de lijn doortrekken naar volgende week.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties