Tactisch overklast door Tadej Pogacar: Belgen geven fouten toe na het WK op de weg

Tactisch overklast door Tadej Pogacar: Belgen geven fouten toe na het WK op de weg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgen lieten zich op 100 kilometer van de streep verrassen door Tadej Pogacar. Ze moesten dan ook toegeven dat ze fouten hebben gemaakt.

Op 100 kilometer van het einde versnelde Tadej Pogacar op het WK. Van kopman Remco Evenepoel en de Belgen was vooraan het peloton geen sprake. Ook omdat Domen Novak stevig had doorgetrokken. 

De Belgen moesten achteraf mea culpa slaan over hét moment van het WK. "Ik keek toen om en zag Remco niet, dus liet ik mij uitzakken om hem te gaan zoeken. Daarom draaide ik van te ver op", zegt Benoot bij HLN. 

Belgen zaten te ver bij aanval Pogacar

Quinten Hermans zat ook te ver op het beslissende moment. Het was zijn taak om bij Remco te blijven, tot de Belgen op drie ronden van het einde hun kaarten op tafel zouden smijten. Maar Pogacar was toen al vertrokken. 

"We hadden meer voorin moeten zitten toen Tadej aanviel…", moest ook Tim Wellens toegeven. "Als Pogacar aanvalt, moet je niet twijfelen", vulde Hermans nog aan. De Belgen probeerden nog, maar kwamen niet meer dichter. 

Pogacar hield zijn voorsprong van zo'n minuut op Evenepoel en co bijna altijd vast. Evenepoel zat op 70 kilometer van de streep al alleen, door de actie van Pogacar. Het werd man tegen man en de Sloveen trok aan het langste eind. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties