Van der Poel en Evenepoel kunnen het nog eens tegen elkaar opnemen, teleurstelling voor Philipsen en Van Aert

Van der Poel en Evenepoel kunnen het nog eens tegen elkaar opnemen, teleurstelling voor Philipsen en Van Aert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is op basis van zijn periode in de regenboogtrui dat Van der Poel het nog eens tegen Evenepoel kan opnemen. Dit keer niet in één of andere nieuwe koers, maar voor een prestigieuze trofee: de Vélo d'Or. Al moet het al raar lopen als Pogacar daar niet mee aan de haal gaat.

Na afloop van het wegseizoen kondigen de weken van de awards zich weer aan. De meest prestigieuze award is misschen wel de Vélo d'Or. De Franse krant L'Équipe organiseert deze verkiezing altijd en heeft ook zijn tien genomineerden bekendgemaakt die in aanmerking komen voor de prijs van beste wielrenner uit het seizoen 2024.

Op de lijst genomineerden prijken de gezichten van twee landgenoten, die van Remco Evenepoel en Tim Merlier. Ook Mathieu van der Poel en topfavoriet Tadej Pogacar mogen niet ontbreken. Jonas Vingegaard, Primoz Roglic, Biniam Girmay, Marc Hirschi, Ben O'Connor en Matteo Jorgenson zijn bij de tien kanshebbers. Het is nu uitkijken naar 6 december.

Mogelijk tweede Vélo d'Or voor Pogacar

Op die dag zullen de winnaars van de Vélo d'Or-prijzen uit de doeken gedaan worden tijdens de ceremonie. Met de Vélo d'Or zelf als meest prestigieuze trofee. Vorig jaar won Vingegaard de Vélo d'Or. Na zijn weergaloos seizoen heeft Pogacar deze keer de beste kaarten. De Sloveen kan de trofee voor de tweede keer winnen, nadat het hem al lukte in 2021.

De bekendmaking van de genomineerden zal misschien ook al wel voor enige teleurstelling gezorgd hebben. Opvallende afwezigen bij de nominaties: Jasper Philipsen en Wout van Aert. Als nummer 3 op de UCI-ranking en drievoudig Tourritwinnaar in 2024 zal Philipsen misschien wel gedacht hebben dat hij bij die tien renners geweest zou zijn.

Van Aert niet bij genomineerden

Van Aert kende een moeilijker seizoen met zware valpartijen, maar staat toch ook nog altijd tiende op de UCI-ranking. Ook hij zit dus niet bij de genomineerden voor de Vélo d'Or.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties