Nederland maakt selectie voor EK veldrijden bekend: "Een aantal toppers zijn er niet bij"

Nederland maakt selectie voor EK veldrijden bekend: "Een aantal toppers zijn er niet bij"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op 3 november wordt in het Spaanse Pontevedra gestreden voor de Europese titels in het veldrijden. Nederlands bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn selectie bekendgemaakt.

Bij de vrouwen komt Nederland met Lucinda Brand, Ceylin Del Carmen Alvarado, Fem van Empel, Manon Bakker, Inge van der Heijden, Aniek van Alphen en Denise Betsema aan de start van het EK. 

Bij de mannen zijn er slechts vier vertegenwoordigers met Lars van der Haar, Pim Ronhaar, Ryan Kamp en Mees Hendrickx. "Iedereen die start, zou in principe top 10 moeten kunnen rijden", zegt bondscoach Gerben de Knegt. 

De Knegt over ontbreken van Nieuwenhuis en Worst

"Er zijn een aantal toppers niet bij. Joris Nieuwenhuis is herstellende van gordelroos en Corné van Kessel kiest ervoor om vol op de Koppenbergcross in te zetten. Nieuwenhuis reed dit seizoen nog geen enkele cross.

"Verder missen we Annemarie Worst, die door een eerdere COVID-besmetting nog geen wedstrijden reed, maar ook Puck Pieterse en Shirin van Anrooij. Alle toppers die willen rijden, zijn er. En we starten ook zeker met ambities."

De team relay op zaterdag laat Nederland schieten. "Logistiek en budget technisch komt dat niet uit. De renners reizen pas vrijdagmiddag aan en zullen de zaterdag gebruiken om het parcours te verkennen, voordat ze zondag hun kampioenschap al hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties