Opvallende fraude met fietsen in het peloton komt aan het licht

Opvallende fraude met fietsen in het peloton komt aan het licht
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

De UCI houdt een onderzoek naar fraude in het peloton. Een kleine Engelse ploeg is betrapt op het gebruik van valse UCI-stickers.

De UCI heeft op elke koers heel wat officials rondlopen. Die controleren van alles en nog wat en als iets niet in orde is, dan volgt er onvermijdelijk een boete.

CyclingWeekly brengt naar buiten dat de kleine ploeg Saint Piran betrapt is op het gebruik van valse UCI-stickers. Die worden gebruikt om de fietsframes goed te keuren.

Elk frame dat in de koers gebruikt wordt moet door de UCI goedgekeurd zijn. De continentale ploeg mocht aan heel wat grote koersen meedoen, maar eigenlijk zat de ploeg stevig in de problemen.

In 2022 stopte hun deal met fietsenleverancier Lapierre. Om gekeurde frames te kopen was er geen geld. De ploeg kocht goedkope Chinese frames en plakte daar vervalste UCI-stickers op.

Die fraude kon lange tijd zijn gangetje gaan, tot een official van de UCI merkte dat er geen framecodes op de stickers stonden. Ploegbaas Richard Pascoe liet toen weten dat de codes verdwenen waren door het gebruik van nagellak.

Dat verhaal werd snel doorprikt en Saint Piran moest de fraude toegeven. De renners zouden geweten hebben dat ze op Chinese frames rondreden, maar niet dat de stickers vervalst waren. De Britse wielerbond en de UCI voeren onderzoek naar de feiten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties