Boonen wil nog één keer schitteren, maar... "Ik word elke dag moe wakker"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 29 reacties
Boonen wil nog één keer schitteren, maar... "Ik word elke dag moe wakker"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen stoomt zich klaar om nog een laatste keer te schitteren op een wereldkampioenschap. Na meer dan een decennium aan topsport te doen, vindt Boonen het ook wel welletjes te vinden.

Tom Boonen is de eerste renner die elf jaar na zijn eerste WK-titel een nieuwe regenboogtrui aan zijn palmares kan toevoegen. Voor Tornado Tom een nieuwe uitdaging, maar dit is niet meer de Boonen van 2005 in Madrid. "Ik ben elf jaar ouder en wijzer geworden, maar ik ben wel dezelfde jongen gebleven", aldus Tom Boonen in HLN.

Boonen zijn lichaam heeft de laatste jaren heel wat afgezien. "Ik heb in mijn carrière veel afgezien. Ik geef het je nu op een briefje: ik word elke dag moe wakker. Topsport is leuk, maar het heeft wel veel van mijn lichaam gevergd. Als je 16 jaar topsport hebt beoefend, ben je niet spaarzaam met je lichaam omgesprongen", zegt de renner.

Tom Boonen zijn lichaam heeft al heel wat afgezien in zijn carrière

Maar die val (en schedelbreuk) van in Abu Dhabi vorig jaar heeft wat veranderd. "Ik ben in mijn leven nooit moe geweest. Plots word je daardoor ingehaald. Vooral door op mijn kop te vallen. Sindsdien ben ik nog geen enkele keer fris wakker geworden. Na die val was ik acht weken echt naar de kloten, drie maanden was ik geen mens", besluit Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties