'Cian Uijtdebroeks komt met héél goed nieuws'

'Cian Uijtdebroeks komt met héél goed nieuws'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Cian Uijtdebroeks moest een aantal weken geleden opgeven in de Giro door ziekte. Ondertussen heeft hij wel beter nieuws te melden en dat gaat nu ook leiden tot een eerste koers sinds zijn ziekte. Meteen eentje op hoog niveau.

Met grote ambities was Cian Uijtdebroeks naar de Giro getrokken. Hij deed het ook uitstekend met een zevende plaats op Oropa en Prati di Tivo. Sinds dag twee stond Uijtdebroeks bijna altijd in de top vijf van het klassement. 

De Belgische kopman van Visma-Lease a Bike streed ook mee voor de witte jongerentrui, maar halfweg de Giro d'Italia moest hij afstappen vanwege ziekte. Koersen met koorts is nooit een goed idee, besefte ook Uijtdebroeks.

Cian Uijtdebroeks

Vorige week kwam hij met bemoedigend nieuws op de sociale media en dat hij er stilaan opnieuw klaar voor was, mogelijk kan hij zich de komende maanden gaan voorbereiden op de Vuelta d'Espana - de Tour de France lijkt geen optie.

Ronde van Zwitserland voor Uijtdebroeks

Ondertussen hebben zowel VTM als Het Nieuwsblad laten weten dat de jonge Belg zal starten in de Ronde van Zwitserland. Die koers begint dit weekend met toch ook wel een heel interessant deelnemersveld voor hem.

Hij moet er proberen Pidcock, Skjelmose en Martinez proberen te verslaan onder meer. De hoofddoelen liggen mogelijk wel later op het seizoen voor verschillende van die renners. Toch kijken we uit naar zijn comeback.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties