Alweer enorm veel pech voor Nederlandse wereldtopper: breuk op training

Alweer enorm veel pech voor Nederlandse wereldtopper: breuk op training
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Ellen van Dijk was aan een prima 2024 bezig. Na een lange periode van onbeschikbaarheid was ze helemaal opnieuw aan de oppervlakte gekomen. In het verleden had ze al heel wat pech met blessures, nu is het opnieuw wonden likken voor de ervaren Nederlandse.

Ellen van Dijk van Lidl-Trek kwam deze week zwaar ten val tijdens een training. Dit weekend kwam haar team met een medische update over wat er met de ervaren Nederlandse allemaal aan de hand is: het valt vies tegen.

De Nederlandse hardrijdster heeft een enkelbreuk opgelopen. Ze gaat deze week nog onder het mes en op die manier zou ze vrij snel terug moeten beschikbaar zijn voor haar team, waardoor de Olympische droom nog niet in het gedrang komt.

"Ik ben natuurlijk heel teleurgesteld. Ik werk volledig naar de Olympische Spelen toe en dan is dit het laatste wat je wil meemaken. Ik ben in goede handen bij mijn team en bij de Nederlandse wielerbond", reageert van Dijk in een reactie.

Laatste kunstje in Parijs?

"We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ik fit aan de start sta in Parijs." Ook bij haar team hopen ze op het beste voor Ellen van Dijk. Na haar operatie zou er meteen met een herstelplan gestart worden met oog op de Olympische Spelen.

Daar wil de Nederlandse hardrijdster nog een laatste keer knallen. Ook wij willen Ellen van Dijk alvast veel succes wensen en veel sterkte tijdens haar revalidatie. We hopen dat ze zo snel mogelijk opnieuw in actie kan komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties