Remco Evenpoel hakt de laatste knoop door in voorbereiding op WK in Zürich

Remco Evenpoel hakt de laatste knoop door in voorbereiding op WK in Zürich
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Remco Evenepoel heeft de knoop over zijn voorbereiding op het WK in Zürich doorgehakt. De wereldkampioen tijdrijden trekt naar Groot-Brittannië.

Na de Dauphiné, een hoogtestage, de Tour en de Olympische Spelen heeft Remco Evenepoel even een weekje vakantie genomen. Slechts een week, want Evenepoel is al opnieuw naar Spanje vertrokken om te trainen. 

Daar gaat Evenepoel zich nog een laatste keer voorbereiden om nog eens te pieken. Het EK tijdrijden (11 september), het WK tijdrijden (22 september), het WK op de weg (29 september) en de Ronde van Lombardije (12 oktober) lagen al vast. 

Evenepoel moest enkel nog een beslissing maken over zijn eerste koers na zijn trainingen in Spanje. Die keuze was er tussen de Renewi Tour (28 augustus tot 3 september) en de Tour of Britain (3 tot 9 september). 

Evenepoel met Alaphilippe in Tour of Britain

De organisatie van de Tour of Britain heeft nu zelf bekendgemaakt dat Evenepoel er aan de start zal staan. In Groot-Brittannië staan er zes etappes op het programma, de slotrit eindigt dus slechts twee dagen voor het EK tijdrijden.

Evenepoel krijgt al zeker Julian Alaphilippe als ploegmaat in Groot-Brittannië, de twee reden dit jaar nog niet samen in de ploeg. Vorig jaar gebeurde dat ook maar drie keer. Door het vertrek van Alaphilippe wordt het ook een van de laatste keren dat Evenepoel en Alaphilippe ploegmaats zullen zijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2024 - 19/09/2024 WK tijdrijden 2024

Nieuwste reacties