Cavendish een derde keer aan het feest in de Ronde van Frankrijk

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Cavendish een derde keer aan het feest in de Ronde van Frankrijk
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Mark Cavendish heeft in een massasprint de zesde etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Brit van Dimension Data hield Marcel Kittel en Daniel McLay af in Montauban.

Na de geweldige overwinning van Greg Van Avermaet woensdag, stond er donderdag opnieuw een kans voor de sprinters op het programma. Twee renners zorgen voor de traditionele vlucht van de dag in de etappe van Arapajon-sur-Cère naar Montauban. Hun namen: Jan Barta (Bora-Argon) en Yukiya Irashiro (Lampre-Merida).

BMC, voor Greg Van Avermaet, en de sprintersploegen hielden de voorsprong binnen de perken. Op ruim 20 kilometer van de streep werden de twee koplopers uiteindelijk gegrepen door de BMC-garde van Van Avermaet en Direct Energie (voor Bryan Coquard).

Etixx heel laat

Meteen ook het sein voor de sprintersploegen om het tempo de hoogte in te jagen. Etixx-Quick Step kwam in de laatste rechte lijn slechts heel laat met Kittel, maar Cavendish ging nipt nog voorbij zijn Duitse concurrent.

Zo kon hij al voor de derde keer juichen in deze editie van de Tour. Daniel McLay vervolledigde het podium. Greg Van Avermaet behoudt nog steeds de gele leiderstrui en kon opnieuw glunderen op het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties