Gele trui Van Avermaet denkt al aan Rio: "Stom dat Gilbert en ik tegen elkaar afgewogen worden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties
Gele trui Van Avermaet denkt al aan Rio: "Stom dat Gilbert en ik tegen elkaar afgewogen worden"

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Greg Van Avermaet mag vandaag voor het eerst in zijn carrière in het geel rondrijden in de Tour de France. En toch denkt een glunderende Van Avermaet ook al aan de Spelen in Rio de Janeiro.

"Dit wordt een goede dag om te genieten", opent Greg Van Avermaet bij Sporza. "Ik kan een beetje herstellen van de etappe van gisteren. Ik weet niet of ik de rit van vrijdag ook kan overleven. Ik heb al even naar het profiel gekeken en het zal toch nipt worden. De etappe van gisteren zal in de kleren kruipen. Ik voel me toch wat vermoeid."

Spelen in Rio

De BMC-renner blikt ook al vooruit op de Spelen in Rio. "Ik vind het altijd een beetje stom dat Gilbert en ik tegen elkaar worden afgewogen voor de Spelen", klinkt het. "We zijn allebei heel goeie renners. Ik denk dat wij die selectie allebei verdienen, maar ik ben de bondscoach niet."

"Een renner voor de klassiekers kan op één dag heel veel. We zijn niet de beste klimmers, maar tijdens een open koers zoals in Rio moet je agressief koersen. Dat is onze enige kans om te winnen", weet de Waaslander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties