Opstootje in de ploeg van Contador? "Kreuziger had moeten wachten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Opstootje in de ploeg van Contador? "Kreuziger had moeten wachten"

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Bij Tinkoff was duidelijk niet alles koek en ei na afloop van de etappe van woensdag. Schaduwkopman Roman Kreuziger kwam samen met de favorieten binnen, Alberto Contador verloor dan weer 33 seconden op zijn naaste concurrenten.

"Wat we gisteren hebben gezien, was absoluut niet onze tactiek", zei ploegleider Steven De Jongh bij Sporza. "Ik sprak met Kreuziger na de etappe en hij dacht dat Contador in zijn wiel zat. Ikzelf had nochtans doorgegeven dat Alberto gelost was. Als ik iets zeg in de wedstrijd, is dat met een doel."

"Hij had moeten wachten op Alberto en dat heeft hij duidelijk niet gedaan. Kreuziger moet de rol van Contador niet overnemen", zegt ook die andere ploegleider, Sean Yates. Kreuziger zelf minimaliseert het 'relletje'. "Er zijn geen problemen tussen Alberto en mij", zegt de Tsjech.

"Slecht gecommuniceerd"

"We hadden gewoon even slecht gecommuniceerd en dat is alles. Ik heb er na de Dauphiné ook al op gewezen. We moeten meer praten tijdens de wedstrijd. Meer kan ik er echt niet over zeggen. Alberto blijft een groot kampioen", besluit Kreuziger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties